Wijk bij Duurstede – Gezocht – Eigenaresse restaurant overvallen

De eigenaresse van het Chinese restaurant in winkelcentrum De Heul aan de Karolingersweg in Wijk bij Duurstede is geslagen en bestolen. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Omschrijving

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaken uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 12 september 2018.

Het gebeurt vrijdagavond 25 mei 2018. Rond 22.30 uur sluit de eigenaresse van het restaurant haar zaak af. Ze loopt naar haar auto die geparkeerd staat naast de supermarkt. Op het moment dat ze gaat ziten, wordt trekt een man het portier open. Hij geeft haar een paar harde klappen in het gezicht.

De buit

De man pakt haar hand en trekt een wit-gouden ring met diamant van haar vinger. Vervolgens trekt hij haar tasje van haar schouder, waar onder meer de dagopbrengst van het restaurant in zit. Dat is bijna 1000 euro. In het tasje zaten ook haar bankpassen, haar identiteitskaart, haar make-up tasje en haar witte IPhone 6..

De verdachte vlucht

Op het moment dat de vrouw om hulp roept, rent de man weg in de richting van het basketbalveldje aan de Karolingerweg. Omwonenden bellen 112. Agenten gaan eropaf, maar de verdachte is spoorloos verdwenen.

Het letsel van het slachtoffer

een ambulance brengt het slachtoffer naar het ziekenhuis. Daar blijkt haar vinger waar haar ring om zat gekneusd te zijn. Ook heeft ze zwellingen en blauwe plekken op haar hoofd.

Het signalement van de verdachte

  • man
  • lichtgetinte huidskleur
  • leeftijd 20 tot 25 jaar
  • lang, smal postuur
  • droeg een lichte spijkerbroek
  • had donkere bovenkleding aan.

Vragen

  • Heeft u iets van deze brute straatroof gezien of heeft u de verdachte op zijn vlucht ergens gezien?
  • Weet u misschien wie de verdachte is?

 Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Zaaknummer

2018147560

Datum delict

24th May, 2018

Plaats delict

Wijk bij Duurstede

Signalement

Status

gezocht