Nieuwegein – Gezocht – Gewelddadige inbreker

Een bewoner van een flat aan de Lantaarnstede in Nieuwegein hoort het geluid van een boormachine bij de voordeur. Als hij gaat kijken staat hij oog in oog met een inbreker die het slot van de deur aan het uitboren is. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Omschrijving

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaken uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 12 september 2018.

Het slachtoffer van 42 jaar woont in een appartement in een hoge flat aan de Lantaarnstede. Op donderdag 19 april 2018 doet heeft hij boodschappen en als hij rond 14.50 uur weer thuis is hoort hij dat er in het slot van zijn voordeur wordt geboord. Hij besluit om te lopen via de daktuin om zo weer in de gang voor zijn appartement te komen.

Gefilmd

En dat doet hij al filmend met z’n telefoon. In de gang ziet hij een man die bezig is in het slot te boren. Hij vraagt wat hij aan het doen is. De man wil niet gefilmd worden en grist de telefoon uit zijn handen en loopt weg. De bewoner wil z’n telefoon terug en dan bedreigt de man hem met een groot stuk gereedschap en krijgt hij een harde klap op z’n kaak.

Gevlucht

Daarna rent de inbreker met de telefoon weg in de richting van de Noordstedeweg, waar hij linksaf slaat en uit het zicht verdwijnt. Gelukkig zijn er van zijn aankomst bij de flat door een bewakingscamera beelden vastgelegd.

Signalement van de verdachte

  • man
  • lichtgetinte huidskleur
  • donker haar
  • had een donker baseballpetje achterstevoren op zijn hoofd
  • droeg een blauwe polo met licht logo op borsthoogte links
  • had een donkerblauwe werkbroek (type tuinbroek) aan met grijze opzetstukken
  • droeg donkere schoenen
  • had een Stanley gereedschapstrolley bij zich.

Vragen

Herkent u de verdachte op de beelden? Weet u misschien zijn naam of waar hij woont?  Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Zaaknummer

2018109377

Datum delict

18th April, 2018

Plaats delict

Nieuwegein

Signalement

Status

gezocht