Extra veiligheid verkrijg je met een alarmsysteem

Veiligheid geeft een prettig gevoel. Dat wil je thuis ook. Het kan daarom eens de moeite waard zijn de mogelijkheden tot het verkrijgen van een alarmsysteem te onderzoeken. Dit is namelijk niet per definitie iets wat alleen bedrijven of organisaties gebruiken om hun panden te beveiligen, het is ook steeds populairder onder particulieren. Zo bescherm je jezelf tegen inbraak en andere ongewenste ongemakken. Je beschermt daarnaast ook je spullen op het moment dat je zelf niet thuis bent. Een alarmsysteem dient daarom voor verschillende soorten doelen.

Waar bestaat een alarm uit?
Een alarmsysteem is een elektronisch waaksysteem. Het bestaat uit verschillende onderdelen, die naar wens kunnen worden ingevuld. Zo zijn er bewegingsmelders, magneetsensoren en glasbreuksensoren. Een alarmsysteem is daarnaast uit te breiden met andere zaken die niet per se met inbraak te maken hebben, maar wel met je veiligheid. Zo kan je ook een brandmelder of camera’s aanschaffen bij een alarmsysteem. Op deze manier heb je de volledige controle over je huis en wie daar toegang toe heeft.

Hoe word ik geïnformeerd over een poging tot inbraak?
Als je besluit een alarmsysteem aan te schaffen, dan moet er ook nog gekozen worden hoe je geïnformeerd wil worden als er onregelmatigheden rondom je huis gebeuren. Als je bijvoorbeeld bij Feenstra Beveiliging een alarmsysteem aanschaft, dan weet je dat er een virtuele of bemande meldkamer is waar alle meldingen heen gaan. Je wordt dan door hen op de hoogte gesteld als er iets aan de hand is. Dit is prettig, want zij hebben meer ervaring met beveiliging en weten sneller wat er precies aan de hand is. Daarnaast voel je je extra veilig door te weten dat er altijd mensen paraat staan, mocht er iets gebeuren.

Via de app in contact staan tot jouw alarmsysteem
Ook biedt Feenstra de mogelijkheid om via een app in de gaten te houden wat er allemaal aan de hand is in en rondom je huis. Je kunt in de app allerlei verschillende componenten van het alarmsysteem al dan niet aanzetten en als je ook een camera hebt geïnstalleerd, kan je ook via de camera het huis bekijken. Daarnaast is in de app een logboek te vinden van wat er allemaal met de componenten gebeurd is. Vaak is dit natuurlijk niks, maar in een zomervakantie waar toch veel dieven hun slag slaan kan het zo zijn dat een bewegingssensor iets heeft waargenomen. Dan kan het de moeite waard zijn om de buurvrouw te vragen even een lampje aan te doen.

Korting op de verzekering
Een andere partij die erg blij zal zijn met de keuze om een alarm aan te schaffen, is de verzekeringsmaatschappij. Zij geven regelmatig korting als zij weten dat jouw huis goed beveiligd is. Er is dan immers minder risico dat er daadwerkelijk iets met jouw inboedel gebeurt. De voorwaarde hiervoor is wel dat er een BORG-certificaat aan het alarmsysteem hangt. Met het meest volledige alarmsysteem AlarmRoyaal van Feenstra is dit het geval, dus dan weet je zeker dat je een goed beveiligd huis hebt waarbij je ook nog eens korting krijgt op je inboedelverzekering.

Bekijken van de mogelijkheden
Als je eens de mogelijkheden van een alarmsysteem bij Feenstra wil bekijken, is het zeker de moeite waard om hun website eens te bezoeken. Daar staat alles op laagdrempelige wijze uitgelegd. Zo kan je zelf al een beetje kijken wat de mogelijkheden zijn en of dat financieel past bij wat je in je hoofd had.  Alarmsystemen vergelijken

feenstra