Verdachte op heterdaad betrapt bij stelen fiets

Alphen aan den Rijn – De politie heeft maandag 5 januari omstreeks 17.30 uur een 46-jarige Gouwenaar op heterdaad aangehouden tijdens het stelen van een fiets. Een getuige zag hoe een bestuurder van een bestelauto parkeerde op de p-plaats van Kiss and Ride aan de Noordpoolsingel en een fiets wegnam uit de fietsenstalling bij de […]

Alphen aan den Rijn – De politie heeft maandag 5 januari omstreeks 17.30 uur een 46-jarige Gouwenaar op heterdaad aangehouden tijdens het stelen van een fiets.

Een getuige zag hoe een bestuurder van een bestelauto parkeerde op de p-plaats van Kiss and Ride aan de Noordpoolsingel en een fiets wegnam uit de fietsenstalling bij de Aziëlaan. De fiets werd vervolgens ingeladen in de bestelauto. De getuige vertrouwde het niet omdat diezelfde dag, in de ochtend, de man ook een fiets had meegenomen vanaf deze locatie. De politie werd gealarmeerd waarna agenten de omgeving hebben afgezet. De bestuurder werd al snel daarna aangehouden.

Vanwege de informatie van de getuige heeft de politie in de kelderbox van de woning van de verdachte gekeken en trof nog drie nieuwe Gazelle fietsen. Van twee van de fietsen is al bekend dat deze van diefstal afkomstig zijn en gaan terug naar de eigenaren. De politie doet verder onderzoek.

1-1-2, daar pak je ook daders mee

Als u getuige bent van vernieling, inbraak of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. ‘1-1-2 daar pak je dus ook daders mee.’