Onderzoek naar dodelijk schietincident Zaandam

1 min


Zaandam, Amsterdam – Het rechercheonderzoek naar het overlijden van de 30-jarige Amsterdammer op de Pieter Jelles Troelstralaan in Zaandam is in volle gang.

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen die zich nog niet hebben gemeld bij de politie in Zaandam en die mogelijk wel iets gezien hebben of informatie hebben over deze zaak. Mensen die donderdagochtend tussen 07.00 en 07.45 uur in de P.J. Troelstralaan of omgeving iets waargenomen hebben dat te maken kan hebben met dit incident, worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met de recherche in Zaandam via het telefoonnummer 0900-8844. Ook informatie over rondrijdende of lopende personen in de nabije omgeving vlak voor of na het incident, kan waardevol zijn.

Korte tijd na het incident heeft de politie in Amsterdam een brandende auto aangetroffen aan de Reizigersweg in Amsterdam. De politie vermoedt dat er een verband is met het dodelijk schietincident op de Pieter Jelles Troelstralaan in Zaandam.

De politie is daarom ook op zoek naar mensen die donderdagochtend in de omgeving van de Reizigersweg in Amsterdam of elders dit voertuig hebben gezien of iets verdachts hebben waargenomen. Ook andere aanvullende informatie vanuit de omgeving van de Reizigersweg op donderdagochtend 20 februari jl., kunt u melden bij de recherche in Zaandam, via telefoonnummer: 0900-8844.

Wilt u liever anoniem blijven? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem, via telefoonnummer: 0800-7000.

 

Hieronder het nieuwsbericht van 20 februari 2014:

Man overleden bij schietincident
Zaandam – Donderdagochtend 20 februari is een 30-jarige man uit Amsterdam overleden bij een schietincident.

De politie kreeg even voor 07.30 uur de melding dat er een gewonde man op de Pieter Jelles Troelstralaan naast een auto lag. Hulpdiensten rukten uit, maar zij konden niets meer voor het slachtoffer betekenen. De politie is direct een uitgebreid onderzoek gestart. Rechercheurs van o.a. de Forensische Opsporing doen onderzoek naar het incident en een deel van de Pieter Jelles Troelstralaan is daarom tijdelijk afgesloten.

Brandende auto
Korte tijd na het incident heeft de politie in Amsterdam een brandende auto aangetroffen aan de Reizigersweg in Amsterdam. De politie onderzoekt of er een verband is tussen het incident in Zaandam en deze aangetroffen auto. 

Getuigen
De politie is een uitgebreid buurtonderzoek begonnen aan de Pieter Jelles Troelstralaan in Zaandam en heeft inmiddels met diverse buurtbewoners gesproken. Mensen die nog niet met de politie gesproken hebben, maar die mogelijk wel iets gezien hebben dat te maken kan hebben met dit incident, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche in Zaandam via het telefoonnummer 0900-8844. Ook informatie over rondrijdende- of lopende personen in de buurt vlak voor of na het incident, kan waardevol zijn. Informatie over dit misdrijf kan ook anoniem doorgegeven worden via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer: 0800-7000.

 

 


Delen