Drie aanhoudingen na achtervolging in gestolen auto

Hoofddorp – In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 01.00 uur heeft de politie drie aanhoudingen verricht voor diefstal van een personenauto. Tijdens een surveillance zagen agenten een auto rijden die eerder in de week als gestolen was opgegeven. De agenten gaven een stopteken, maar de bestuurder gaf hier geen gehoor aan. Hij ging […]

Hoofddorp – In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 01.00 uur heeft de politie drie aanhoudingen verricht voor diefstal van een personenauto.

Tijdens een surveillance zagen agenten een auto rijden die eerder in de week als gestolen was opgegeven. De agenten gaven een stopteken, maar de bestuurder gaf hier geen gehoor aan. Hij ging er met hoge snelheid vandoor. Op de Spoorlaan heeft de politie een spijkermat ingezet om de auto te doen stoppen. De bestuurder wist de mat te ontwijken, maar verloor hierbij macht over het stuur en raakte een tegenligger. De bestuurder en de twee inzittenden gingen er vervolgens te voet vandoor. De agenten waren de drie IJmuidenaren van 17, 16 en 15 jaar te snel af en zij konden kort na het ongeluk worden aangehouden. De bestuurder van het aangereden voertuig is met de schrik vrijgekomen.

2014233762