Den Haag – Gezocht – Ernstige mishandeling Dr. Lelykade Scheveningen

In de zomer van 2018 spreekt een 45-jarige man een aantal jongeren aan op hun rijgedrag met scooters op de uitwateringssluis op de Dr.Lelykade. De groep reageert agressief hierop en de man wordt mishandeld.

Omschrijving

Nadat de man hen vraagt of ze wat rustiger willen rijden, gaat de groep voor hem staan en haalt een van de jongens naar hem uit. Ook nadat de man vraagt of ze willen stoppen en zegt dat hij geen ruzie wil, krijgt hij klappen en wordt hij geschopt. Als hij wegrent, komt de groep achter hem aan. Ze blijven hem schoppen en slaan als hij ten val komt. De mishandeling stopt pas als iemand hem te hulp komt en 112 belt. 

Signalement
Mogelijk staat deze groep vaker op de plek bij de sluis . Een van de jongens reed op een lichtblauwe Vespa scooter en een van hen had een zwart witte hond bij zich. Twee jongens waren op de fiets. Er was ook een meisje bij, waarvan de recherche vermoedt dat zij de ruzie probeerde te sussen. Zij zou een belangrijke getuige kunnen zijn en de recherche zou haar graag spreken.

Minderjarigen
De verdachten zijn niet herkenbaar in beeld gebracht omdat zij vermoedelijk minderjarig zijn. In eerste instantie worden die nooit direct herkenbaar in beeld gebracht, maar wordt hen de kans gegeven om zich eerst zelf te komen melden bij de politie. 

Letsel
Het slachtoffer heeft een rib gebroken, zijn kaak was ontwricht en hij zat onder de blauwe plekken en verwondingen. Hij heeft hierdoor drie maanden niet meer kunnen werken.

Vragen

Herkent u de verdachten of heeft u informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Uw tip doorgeven bij de Whatsapp tiplijn kan via 06-17214856.

Datum delict

30th June, 2018

Plaats delict

Den Haag

Signalement

Status

gezocht