Babbeltruc, politie zoekt getuigen

Den Haag – Een 90-jarige Hagenaar is woensdag 1 mei in de Landréstraat het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Twee mannen belden woensdagmiddag rond 13.00 uur bij de woning van de hoogbejaarde man aan. De mannen vertelden dat zij de ventilatieroosters schoon kwamen maken en de man liet hen binnen. Eenmaal in de woning vroeg […]

Den Haag – Een 90-jarige Hagenaar is woensdag 1 mei in de Landréstraat het slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Twee mannen belden woensdagmiddag rond 13.00 uur bij de woning van de hoogbejaarde man aan. De mannen vertelden dat zij de ventilatieroosters schoon kwamen maken en de man liet hen binnen. Eenmaal in de woning vroeg één van de mannen aan de bewoner of hij geld kon wisselen. Daarna gingen ze verder met het schoonmaken van de roosters. Na een tijdje riep één van hen de bewoner naar de keuken om een probleem te bespreken. Kort daarna verlieten de mannen de woning. Nadat de mannen waren vertrokken, kwam de bewoner er achter dat er geld was verdwenen.

Signalement

De twee mannen die bij het hoogbejaarde slachtoffer aanbelden waren:

De mannen droegen allebei een zwarte overall zonder opschrift. Eén van hen had een zwarte muts op en de ander had kort donker haar.

Tips? Bel de politie!

De politie in Loosduinen is op zoek naar deze twee mannen. Bent u getuige geweest van deze babbeltruc? Hebben de mannen ook bij u geprobeerd binnen te komen of heeft u ze woensdagmiddag in de omgeving van de Landréstraat gezien? Belt u dan met de politie in Loosduinen op 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Belt u dan met 0900-8844.

 

Lees meer over babbeltrucs.