Zundert – Verdachte aangehouden voor woningoverval

In de PI te Vught is vanmorgen met toestemming van de officier van justitie een 46-jarige man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de gewapende overval op een woning aan de Achtmaalseweg, op dinsdag 14 april 2015. Twee mannen drongen toen bij de inmiddels 86-jarige bewoner binnen en bedreigden hem en een toevallig aanwezige buurman (73) met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Er werd niets buitgemaakt. Recente informatie leidde tot nieuwe impulsen in het rechercheonderzoek.

De overval vond plaats op dinsdagochtend 14 april 2015 rond 09.30 uur. De toen 85-jarige bewoner van een huis aan de Achtmaalseweg deed de voordeur open, nadat er bij hem was aangebeld. Hij verkeerde in de veronderstelling dat er een pakje afgeleverd werd. Twee onbekende mannen drongen vervolgens de woning binnen. De daders hadden hun gezichten bedekt. Ze bedreigden de 85-jarige bewoner en een toevallig aanwezige buurman (73) met een voorwerp dat op een vuurwapen leek. Ze vertrokken zonder iets te hebben buitgemaakt. Er raakte bij de overvalpoging niemand gewond. De twee daders vertrokken in een zwarte BMW personenauto uit de 1-serie, die startklaar stond te wachten met nog een derde verdachte achter het stuur.

Nieuwe informatie

Recent kwam bij de recherche nieuwe informatie binnen.  Vanmorgen werd een 46-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij verblijft vanwege een ander feit in de PI in Vught.  De politie zet het onderzoek voort en houdt rekening met nog meer aanhoudingen.