Zonder heler geen steler

1 min


Den Haag – Agenten hielden woensdag 31 juli omstreeks 19.44 uur op de De Heemstraat drie mannen aan in de leeftijd van 32 – 39 zonder vaste woon of verblijfplaats – op verdenking van het helen van gestolen goederen.

De politie ontving een melding dat er enkele personen vanuit een kofferbak op de Herman Costerstraat electronica verkochten. Agenten namen een verdekte positie in en hielden het drietal in de gaten. Zij zagen op een afstand hoe goederen bekeken en overgegeven werden. Korte tijd later vertrok een onbekende man in een ander voertuig dat door agenten enkele straten verder staande gehouden werd. Hier bleek een 27-jarige Hagenaar in te zitten die zojuist enkele goederen aangeschaft had. Het voertuig met de drie verdachten werd eveneens staande gehouden. Beide voertuigen werden doorzocht; in het voertuig van de verdachten troffen agenten iPhones, een iPad en een laptop. De goederen en het voertuig zijn in beslag genomen.

Kat in de zak

Agenten hielden de 27-jarige Haagse heler staande op de Reitzstraat. De man dacht voor een mooi bedrag electronica te hebben aangeschaft echter toen agenten zijn auto doorzochten en in de laptoptas keken bleken er tijdschriften en pakken sap in te zitten. De Hagenaar is aangehouden als verdachte van heling, maar bleek eveneens te zijn opgelicht. 

Zonder heler geen steler

De politie pakt ook kopers aan die goederen voor te weinig geld aanschaffen van bijvoorbeeld personen op straat of vage bekenden. Iemand die voor te weinig geld een telefoon koopt zonder doosje, boekjes of bon en vooral zonder oplader mag ervan uitgaan dat de herkomst van de telefoon twijfelachtig is. De politie waarschuwt hiervoor en wijst erop dat ook helers worden aangehouden.


Delen