Zoetermeer – Gezocht – Straatroof Zoetermeer

Op 22 november 2017 tussen 14.55 en 15.05 uur vindt er een poging tot straatroof plaats op de kruising Italielaan en Griekenlandlaan te Zoetermeer waarbij 2 kinderen van 11 en 5 jaar door 2 mannen worden belaagd.

Omschrijving

Beide mannen riepen of schreeuwden iets naar het meisje daarom is het meisje gestopt. Een van de mannen probeert een tas uit de fietsmand te pakken dat wist het meisje gelukkig te voorkomen. Om het meisje af te leiden probeerdern de mannen haar broertje uit het stoeltje te tillen.  Als het oudste kind gaat gillen en er iemand te hulp schiet, gaan de mannen er vandoor richting het Van Doorneplantsoen. De politie is nog op zoek naar een hele specifieke getuige. Het gaat om de man die op het gegil van het meisje is afgekomen en haar heeft geholpen. Deze oudere man met grijs haar heeft naar de daders geschreeuwd en ze weggeduwd. We komen heel graag met hem in contact als getuige.

Signalementen: de eerste verdachte is een licht getinte man van tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij is vrij klein, zo'n 1 meter 60. Hij heeft een normaal of wat gezet postuur en kort donker haar. Hij droeb vorige week woensdag een helderblauw trainingspak met witte accenten.
De tweede man is ook livht getint en een stuk langer, zo'n 1 meter 80. Hij heeft donker haar met blonde puntjes en een donker snorretje. Hij was iets dunner dan de eerste man. Verder droeg hij een blauwe spijkerbroek en een zogenaamde pilotenbril met blauwkleurige glazen. De twee mannen spraken onderling in een voor het meisje onbekende taal.

 

Vragen

Tips? Bel de politie.
Heeft u informatie over deze straatroof of heeft u andere tips over deze zaak?
De recherche komt graag met u in contact via 0900-8844. Belt u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 

Zaaknummer

2017332876

Datum delict

22nd November, 2017

Plaats delict

Zoetermeer

Signalement

Status

gezocht