Zoetermeer – Gezocht – Straatroof Dorpsstraat Zoetermeer

Een 15-jarige jongen is in Zoetermeer door leeftijdsgenoten op een gewelddadige manier beroofd van zijn telefoon. De drie hebben de jongen die samen met een vriend was nog geslagen en bedreigd. Twee van de drie zijn inmiddels aangehouden, de recherche is op zoek naar de derde.

Omschrijving

De Dorpsstraat in Zoetermeer is een gezellige, vrij lange straat. Veel winkels en dus ook veel publiek. De 15-jarige jongen loopt donderdag 31 maart rond 19.00 uur met een vriend van hem door de Dorpsstraat. Ze zien dat er drie andere jongens op hen afkomen die hen naar de tijd vragen. De 15-jarige pakt zijn mobiele telefoon uit zijn zak om te kijken hoe laat het is. Daarna stopt hij hem weer terug in zijn zak.

Maar één van de drie jongens is snel bij hem en geeft hem een klap op zijn hoofd. Hij duwt hem een steegje in waar niemand hen kan zien. In het steegje krijgt hij nog een klap in zijn gezicht en hij moet zijn telefoon afgeven. De jongen weigert zijn telefoon af te geven en dan trekt één van de drie hem gewoon uit zijn broekzak. De drie rennen daarop meteen weg in de richting van het Centrum voor Kunst en Cultuur.

Vragen

Twee van de drie verdachten zijn inmiddels aangehouden, maar de recherche wil ook de derde verdachte traceren. Bent u vrijdag 31 maart getuige geweest van deze straatroof of heeft u andere informatie, dan komt de recherche in Zoetermeer graag met u in contact via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000. U kunt ook het tipformulier onderaan dit bericht invullen, zodat de recherche contact met u op kan nemen. Anoniem invullen is ook mogelijk.
 

Zaaknummer

2016090485

Datum delict

31st March, 2016

Plaats delict

Zoetermeer

Signalement

Status

gezocht