Zoetermeer – Gezocht – Overval goudinkoper Zoetermeer

Onder bedreiging van een vuurwapen moest de medewerkster van een goud inkoop bedrijf aan de Dorpsstraat op vrijdagmiddag 18 oktober geld en sieraden afgeven. De overvaller is gefilmd en de politie zoekt zijn identiteit.

Omschrijving

Rond 14.00 uur zet de verdachte zijn fiets voor de zaak en loopt naar binnen. Op dat moment is daar alleen een medewerkster aanwezig. De verdachte bedreigt haar met een vuurwapen en eist geld en sieraden. Met de buit in een plastic tas verlaat hij de zaak en stapt hij op zijn fiets. Hij fietst hierna weg in onbekende richting.
De overvaller gedroeg zich opvallend rustig. Op het moment dat hij na de overval de zaak verliet, was het redelijk druk in de Dorpsstraat, maar op camerabeelden is te zien dat niemand hem lijkt op te merken.

Signalement
De verdachte is een man met een getinte huidskleur en tussen de 25 en 35 jaar oud. Hij is ongeveer 1.70 a 1.80m lang en heeft een normaal postuur. Hij was gekleed in een donker, kort jack met daaronder een donkere spijkerbroek met witte sportschoenen. Verder droeg hij een donkerkleurige baseballpet, een zwarte zonnebril en een blauwe gebreide sjaal. Mogelijk herkent u hem in combinatie met de damesfiets met een grote, zwarte krat voorop.

Vragen

Kent of herkent u deze verdachte? Of heeft u de man rond het tijdstip van de overval in de buurt van Dorpsstraat gezien? Neem dan contact op met de districtsrecherche Zoetermeer via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000. U kunt ook het tipformulier onderaan dit bericht invullen, zodat de recherche contact met u op kan nemen. Anoniem invullen is ook mogelijk.

Zaaknummer

2016320988

Datum delict

17th November, 2016

Plaats delict

Zoetermeer

Signalement

Status

gezocht