Zoetermeer – Gezocht – Babbeltruc Broekwegzijde Zoetermeer

Twee mannen en een vrouw wisten een 92-jarige meneer te misleiden zodat ze zijn bankpas waarmee hij net gepind had, weg konden nemen. Bij het pinnen hadden zij, zo bleek later, zijn pincode afgekeken en wisten zo een flink geldbedrag van zijn rekening te halen.

Omschrijving

Op donderdag 7 april was meneer boodschappen aan het doen bij de Albert Heijn aan de Broekwegzijde in Zoetermeer. Bij de kassa rekende hij af met zijn pinpas en vervolgens heeft hij ook nog iets afgerekend bij de servicebalie. Waarschijnlijk is er bij het afrekenen is meegekeken, want terwijl de man aan het pinnen is zijn twee mannen en een vrouw dicht bij hem in de buurt en staan zo opgesteld dat één van hen goed kan mee kijken. Meneer pakt zijn spullen in en loopt nog naar de servicebalie om wat bloemen te kopen. De drie gaan intussen naar buiten en houden daar de man in de gaten, ze staan hem als het ware op te wachten. Maar hun beoogde slachtoffer neemt onverwacht een andere uitgang. Op de beelden is te zien dat het drietal daarop terug de winkel in loopt en direct achter de man aanloopt, de andere uitgang uit.

Buiten loopt dan een van de mannen op meneer af met een stapel tissues in zijn hand en begint  met veel sorry’s over de schouder van het slachtoffer te vegen. Er zat namelijk ketchup op zijn jas. De man sprak gebrekkig Nederlands en was driftig aan het vegen. Vervolgens gaf hij hem nog wat tissues en met veel verontschuldigingen voor de vlek ging hij er weer vandoor, zeer waarschijnlijk met de pas van het slachtoffer in zijn zak. Die had de man na het pinnen in de borstzak van zijn overhemd gedaan.

De man die het slachtoffer had aangesproken, is direct met de pas en de code gaan pinnen. Op de beelden is hij te zien wanneer hij in de Albert Heijn die ze vlak daarvoor verlaten hadden, 1000 pint van de rekening van het slachtoffer. Hij loopt weg en 7 minuten later pint deze zelfde man nog een keer bij de ABN Amro aan de Luxemburglaan ook in Zoetermeer.

Toen het slachtoffer thuis kwam, merkte hij direct dat zijn pas weg was en belde de bank, maar het kwaad was al geschied. Toen herinnerde hij zich de man en de ketchupvlek en bleek uit de camerabeelden overduidelijk wat hem was overkomen.

De man die zich verontschuldigde voor de vlek is een getinte man, vermoedelijk Oost-Europeaans. Hij lijkt ouder dan 40 jaar en heeft een stevig postuur. De andere man is eveneens getint met een vermoedelijk Oost-Europeaans uiterlijk. Hij is in het donker gekleed en lijkt ouder dan dader 1. Mogelijk ouder dan 50 jaar. En de vrouw valt op door de flinke knot in haar haar.

Vragen

Zaaknummer

2016098328

Datum delict

6th April, 2016

Plaats delict

Zoetermeer

Signalement

Status

gezocht