Zes aanhoudingen voor brute woningoverval

Amstelveen – De afgelopen weken zijn nog zes personen aangehouden in verband met het onderzoek naar de woningoverval aan de Rembrandtweg in Amstelveen op 18 februari 2014. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de overval, danwel bij de heling van de buit. In juni werd al een 27-jarige man uit Utrecht gearresteerd. De slachtoffers – een […]

Amstelveen – De afgelopen weken zijn nog zes personen aangehouden in verband met het onderzoek naar de woningoverval aan de Rembrandtweg in Amstelveen op 18 februari 2014. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de overval, danwel bij de heling van de buit. In juni werd al een 27-jarige man uit Utrecht gearresteerd.

De slachtoffers – een vrouw van 77 en haar 81-jarige echtgenoot – werden op 18 februari ’s avonds laat door twee mannen bedreigd, vastgebonden en vastgehouden. De overvallers gingen ervandoor met sieraden, kunstwerken, pasjes en de auto van de slachtoffers.

Opmerkelijk

Vervolgens gebeurde op donderdagmiddag 17 april iets opmerkelijks: aan de voordeur van de slachtoffers hing een tas met daarin een deel van de buitgemaakte sieraden. Daarbij werd ook een brief gepost, waarin stond dat de slachtoffers de hele buit konden terugkrijgen in ruil voor een aanzienlijk geldbedrag. Op zondag 20 april werd opnieuw een brief bezorgd bij het echtpaar. De recherche zette het onderzoek onverminderd voort. In opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht, Bureau020 en Bureau Noord Holland werd aandacht gegeven aan deze zaak.

Aanhoudingen

Alle inspanningen waren niet voor niets. Een 27-jarige man uit Utrecht kon al op 10 juni worden gearresteerd. Op maandag 16 juni deed het rechercheteam doorzoekingen in vijf woningen in Utrecht en Nieuwegein. Een deel van de buit werd aangetroffen en twee mannen van 32 en 26 jaar oud en twee vrouwen van 25 en 42 jaar oud uit Nieuwegein en Utrecht werden aangehouden. Op 8 juli werden twee 30-jarige mannen uit Utrecht en IJsselstein aangehouden. In verband met het lopende onderzoek kon niet eerder worden bericht over de aanhoudingen. Het onderzoek gaat door, en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Gerelateerde berichten