Zaandam – Verkeersveiligheidcontroles

De politie heeft woensdag overdag het verkeer op de Sluispolderweg en de Rijshoutweg gecontroleerd in verband met de verkeersveiligheid. Dit onder andere na klachten over onveilige verkeerssituaties. 1 min


In totaal werd bij de controle op de Sluispolderweg de snelheid van 1.665 voertuigen gecontroleerd en 110 weggebruikers reden hier sneller dan de maximum toegestane snelheid van 50 km/uur. 

De hoogstgemeten snelheid was 93 km/uur in de ochtend en 98 km/uur tijdens de middagcontrole. In beide rijrichtingen werd het verkeer gecontroleerd. Een groot deel van de hardrijders werd direct aan de kant gezet en kreeg hun boete gelijk mee.

Op de Rijshoutweg was door de politie een controlelocatie ingericht en hier werden automobilisten aan de kant gezet die met hun smartphone in hun hand reden, automobilisten die geen gordel droegen en bromfietsers en snorfietsers die met een opgevoerd voertuig reden. Tientallen bekeuringen werden hierbij uitgeschreven.

Voor bromfietsen werd een WOK-melding gedaan door de politie. Meer informatie hierover is te lezen op de website van RDW -> Website RDW

 

 

2017225423

 


Delen