Zaandam – Gezocht – Schietincident op de Burcht

In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 oktober heeft de politie een onderzoek ingesteld na schietincidenten op de Burcht en bij het Zaans Medisch Centrum.

Omschrijving

Het slachtoffer, een 19-jarige Zaandammer, was rond 02.10 uur bij een conflict op de Burcht beschoten door een onbekende man en kort daarop vermoedelijk door dezelfde schutter bij het Zaans Medisch Centrum.

Vlak na het incident op de Burcht is de locatie afgezet door de politie en is onder andere forensisch onderzoek gedaan en een buurtonderzoek gehouden. Ook is de politieheli ingezet en is een speurhond ter plaatse geweest.

Vragen

De recherche in Zaandijk is op zoek naar getuigen. Omdat niet duidelijk is wat de aanleiding is geweest voor het conflict op de Burcht, wil de recherche in Zaandijk graag in contact komen met mensen die informatie hebben over het conflict.

Ook is de recherche op zoek naar mensen die tussen 02.00 en 02.15 uur op de Burcht in Zaandam iets gezien hebben, dat te maken kan hebben met het schietincident.

Ook alle overige informatie die de recherche kan helpen bij dit onderzoek is van harte welkom. 

Informatie kan doorgegeven worden bij de opsporingstiplijn via 0800-6070.
 

Meld Misdaad Anoniem

Heeft u informatie, maar wilt u liever anoniem blijven? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-7000. Melding doen kan ook via internet  via Meld Misdaad Anoniem

Update

Vanwege de ernst van deze zaak heeft de politie beelden naar buiten gebracht van de verdachten van dit schietincident. Het gaat om de 32-jarige man uit Zaanstad en een medeverdachte, die zich inmiddels heeft gemeld. Er wordt nog steeds dringend gezocht naar de verblijfplaats van deze 32-jarige verdachte. Er is een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt tot zijn aanhouding.

Zaaknummer

2018197775

Datum delict

13th October, 2018

Plaats delict

Zaandam

Signalement

Status

gezocht