Woninginbreker aangehouden

Delft – Politieagenten hielden donderdag 9 januari om 20.20 uur in de omgeving van de Dirklangenstraat een woninginbreker aan. Agenten kregen een melding dat een woninginbreker was overlopen in de Dirklangenstraat. De inbreker zou zijn weggerend nadat hij was betrapt. Agenten die een onderzoek instelden troffen in de omgeving een man aan die voldeed aan […]

Delft – Politieagenten hielden donderdag 9 januari om 20.20 uur in de omgeving van de Dirklangenstraat een woninginbreker aan.

Agenten kregen een melding dat een woninginbreker was overlopen in de Dirklangenstraat. De inbreker zou zijn weggerend nadat hij was betrapt. Agenten die een onderzoek instelden troffen in de omgeving een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement dat de getuige van de inbreker had gegeven. Politieagenten hielden de verdachte, een 20-jarige Delftenaar, aan en troffen in zijn kleding een telefoon aan die mogelijk van diefstal afkomstig is. De recherche onderzoekt de betrokkenheid van de verdachte bij de inbraak. De man zit nog vast.

Woninginbraken

De politie ziet een woninginbraak als een ‘high impact crime’ en zet daarom hoog in op het aanhouden van woninginbrekers. Ziet u iets verdachts rond woningen of vertrouwt u iets niet? Bel direct 112. Met de politiemeldkamer zijn afspraken gemaakt om direct een surveillance-eenheid te sturen in geval van ontdekking van een woninginbraak of verdenking daarvan.