Wiskunde docent maakt dodelijke sprong van dak school Den Bosch

1 min


Bij het Stedelijk Gymnasium in Den Bosch heeft vanmorgen een docent zelfmoord gepleegd door van het dak te springen. De school is volledig afgezet. Voor brugklassers die het zagen gebeuren, is professionele hulp geregeld in de gymzaal.
Studenten lopen huilend voor de school. Enige tijd na het incident werden alle scholieren naar huis gestuurd, de lessen van vandaag zijn afgelast.

Wat er precies is gebeurd is onduidelijk. Volgens ooggetuigen is de docent wiskunde van de vierde verdieping gesprongen. Na het incident werd de leerlingen opgedragen de lamellen van de klaslokalen dicht te doen, maar daardoor werden de leerlingen juist nieuwsgierig en keken ze uit de ramen, vertelt een van hen aan deze site.

Wethouder Eric Logister reageert op Twitter geschokt op het nieuws. ‘Zorg gaat uit naar nabestaanden, leerlingen en personeel’, schrijft hij.

De politie wil alleen kwijt dat er iemand zelfmoord heeft gepleegd. Ook de schoolleiding was nog niet bereikbaar voor commentaar en komt later vandaag met een verklaring.

Heb je vragen over zelfmoord? Neem dan contact op met Stichting 113Online op telefoonnummer 0900-0113.