Westervoort, Zutphen/Arnhem, Apeldoorn, Wageningen en Lobith – Zaken bij Bureau Gld woensdag van 14 maart 2018

In het opsporingstelevisieprogramma BureauGLD van Omroep Gelderland komen morgenavond, woensdag 14 maart 2018, weer een aantal onderwerpen aan de orde waarbij de hulp van het publiek wordt ingeroepen. Deze keer vijf onderwerpen in Westervoort, Zutphen/Arnhem, Apeldoorn, Wageningen en Lobith.

Naderhand worden de zaken ook geplaatst onder ‘Gezocht & Vermist’ op www.politie.nl. Bij de items zullen de filmpjes van de uitzendingen te zien zijn, evenals foto’s van verdachte personen of aangetroffen goederen.

Westervoort, pinnen met gestolen pinpas

Op maandag 17 juli pint een 79-jarige vrouw bij een pinautomaat op het Dorpsplein. Tijdens het pinnen bemoeit een onbekende man zich met het pinnen en ontstaan er problemen. De man drukt op een aantal toetsen en gaat er dan vandoor. Thuis blijkt dat de man kans gezien heeft om veel geld van haar rekening te halen. De onbekende man staat duidelijk op bewakingsbeelden. Wie kent of herkent hem?
2017351480 

Zutphen/Arnhem, pinnen met gestolen pinpas

Op 29 oktober pint een onbekende man enkele duizenden euro’s van de rekening van een 77-jarige vrouw uit Brummen. Het is niet bekend hoe de man aan de pas en de pincode is gekomen. De onbekende man pint in winkelcentrum Kronenburg in Arnhem. De man, die zich heeft vermomd, is vastgelegd door bewakingscamera’s. Wie kent of herkent hem?
2017504308 

Apeldoorn, pinnen met gestolen pinpas

Op vrijdag 17 november werd de portemonnee en bankpas gestolen van een 80-jarige inwoonster van Apeldoorn. De vrouw had kort daarvoor iets afgerekend bij het ziekenhuis.  Kort daarna werd er een groot bedrag van haar rekening gehaald door een onbekende man bij een pinautomaat aan de Eendrachtstraat. Hierbij werd de onbekende pinner gefilmd. Wie kent of herkent deze onbekende man?
2017541242 

Wageningen, inbraak bij restaurant

Op vrijdagochtend 12 januari werd ingebroken bij een café aan de Markt. Hierbij werd een aanzienlijke hoeveelheid geld gestolen. Op bewakingsbeelden van het café is een onbekende man te zien. De beelden van deze man komen in de uitzending aan de orde. Wie kent of herkent deze onbekende man?
2018019148 

Lobith, vernieling grafstenen

In het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 maart werden verschillende grafstenen op de begraafplaats aan de Dorpsdijk. Hierbij werden minstens 15 grafstenen omver gegooid en vernield. Onder de graven waren ook enkele kindergraven. In de uitzending verschillende vragen.
2018097898

Het programma BureauGLD wordt woensdagavond uitgezonden om 18.20 uur en daarna ieder uur herhaald.