Vrouw van fiets geduwd, politie zoekt getuigen

Leiden – Een nog onbekende scooterrijder heeft dinsdag 29 april op de Vijf Meilaan een 22-jarige Leidse van haar fiets geduwd. De scooterrijder reed daarna door. De vrouw stak rond 18.30 uur de Vijf Meilaan over ter hoogte van de Churchillaan. En scooter moest daardoor hard remmen. Toen de vrouw verder fietste, kwam de scooter […]

Leiden – Een nog onbekende scooterrijder heeft dinsdag 29 april op de Vijf Meilaan een 22-jarige Leidse van haar fiets geduwd. De scooterrijder reed daarna door.

De vrouw stak rond 18.30 uur de Vijf Meilaan over ter hoogte van de Churchillaan. En scooter moest daardoor hard remmen. Toen de vrouw verder fietste, kwam de scooter achter haar aan. Ter hoogte van het politiebureau kwam de scooter naast de fietsster rijden en gaf de bestuurder haar een duw. De vrouw kwam daardoor hard ten val en kwam met haar hoofd op het wegdek terecht. De scooter reed weg, zonder zich om de vrouw te bekommeren.

Signalement

De oranje/grijze scooter werd bestuurd door een blanke man van 30 tot 35 jaar oud. Hij was niet zo groot en hij had een gezet postuur. Hij droeg een zwarte leren jas.

Achter op de scooter zat een jonge vrouw, mogelijk de dochter van de bestuurder. Zij is kleiner dan de man en heeft zwart krullend haar.

Tips? Bel de politie!

Bent u getuige geweest van het incident op de Vijf Meilaan? Kunt u meer vertellen over de scooterrijder? Of hebt u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met de politie in Leiden via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.