Vrouw gewond bij woningbrand

Vriescheloo – Brandweer en politie hebben zondagavond alert gereageerd op een melding van een vrouw die dreigde brand te stichten. Het gaat om de 36-jarige bewoonster van een pand met verschillende appartementen aan de Dorpsstraat in Vriescheloo. De vrouw belde zelf 112 en gaf door dat ze haar woning in de brand wilde steken. Het […]

Vriescheloo – Brandweer en politie hebben zondagavond alert gereageerd op een melding van een vrouw die dreigde brand te stichten.

Het gaat om de 36-jarige bewoonster van een pand met verschillende appartementen aan de Dorpsstraat in Vriescheloo. De vrouw belde zelf 112 en gaf door dat ze haar woning in de brand wilde steken. Het was bij de meldkamer bekend dat de vrouw vaker in verwarde toestand meldingen had gedaan. Gezien haar situatie besloten brandweer en politie voor de zekerheid naar de woning te gaan, maar om provocatie te voorkomen wel op enige afstand van de woning op te stellen.

Na enige minuten brak er een uitslaande brand uit in het appartement op de benedenverdieping, terwijl de vrouw nog binnen was. De brandweer was zeer snel in staat om de brand te blussen en de vrouw uit de woning te halen. Zij is bij de brand gewond geraakt aan haar armen en luchtwegen en is, na behandeld te zijn door de opgeroepen MMT arts, naar het ziekenhuis overgebracht.

Door de snelle inzet is de schade aan het pand, met in totaal 15 appartementen, beperkt gebleven tot het appartement van de bewoonster. Een aantal omwonenden is uit voorzorg uit hun woning gehaald, maar kon korte tijd later terugkeren.