Vrouw doet valse meldingen 112

Oisterwijk – Op woensdag 14 januari werd een 45-jarige vrouw uit Oisterwijk aangehouden omdat zij veelvuldig zonder reden 112 had gebeld. De vrouw was dinsdagmiddag al gewaarschuwd door agenten omdat zij veelvuldig zonder reden naar het alarmnummer belde. Rond middernacht kwamen er opnieuw 13 telefoontjes van de vrouw binnen op de meldkamer. De vrouw werd […]

Oisterwijk – Op woensdag 14 januari werd een 45-jarige vrouw uit Oisterwijk aangehouden omdat zij veelvuldig zonder reden 112 had gebeld.

De vrouw was dinsdagmiddag al gewaarschuwd door agenten omdat zij veelvuldig zonder reden naar het alarmnummer belde. Rond middernacht kwamen er opnieuw 13 telefoontjes van de vrouw binnen op de meldkamer. De vrouw werd in haar woning aangehouden. De verdachte was onder invloed van alcohol. Zij werd ingesloten in een politiecel voor verhoor.

Alleen alarmmeldingen

De politie treedt altijd op tegen misbruik van het alarmnummer. Doordat de man langere tijd het alarmnummer bezet hield, liepen andere melders het risico later te woord te worden gestaan. Voor echte alarmmeldingen is dit ontoelaatbaar.