Voorlichtingsavond Ogen en Oren project voor bewoners Wheermolen

Purmerend – Sinds april 2013 draait in de Purmer-Noord het burgerparticipatieproject Ogen en Oren. Al zo’n 43 deelnemers lopen of fietsen met opvallende gele hesjes door hun eigen buurt. Gemeente en politie nodigen ook andere bewoners van de Wheermolen uit om op maandag 30 juni om 19.30 uur naar de voorlichtingsavond te komen en mee […]

Purmerend – Sinds april 2013 draait in de Purmer-Noord het burgerparticipatieproject Ogen en Oren. Al zo’n 43 deelnemers lopen of fietsen met opvallende gele hesjes door hun eigen buurt. Gemeente en politie nodigen ook andere bewoners van de Wheermolen uit om op maandag 30 juni om 19.30 uur naar de voorlichtingsavond te komen en mee te werken aan de veiligheid en leefbaarheid in de buurt.

De deelnemers letten tijdens hun ronde in de buurt op verdachte situaties, zoals openstaande deuren en donkere woningen. Zij spreken buurtgenoten aan op deze situaties en geven preventietips. De gemeente en politie ondersteunen dit project door het faciliteren van de gele hesjes, folders en het geven van informatie en presentaties. De deelnemers gaven aan dat het leuk is om op een andere manier naar hun eigen buurt te kijken en contact te hebben met de buurtbewoners. Ze krijgen veel positieve reacties en hebben het gevoel bij te dragen aan de veiligheid en leefbaarheid van hun eigen buurt.

De voorlichtingsavond wordt geopend door de gemeente. Tijdens deze avond vertellen een aantal leden van Ogen en Oren Purmer-Noord wat zij doen in hun buurt. Uiteraard is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen. De wijkagent zal een presentatie geven over inbraakpreventie. Onderwerpen van de presentatie:

De voorlichtingsavond vindt plaats in het Triton gebouw (Wijkplein Where) aan de Triton 73 in Purmerend. Het begint om 19.30 uur. De zaal is geopend vanaf 19.15 uur. Voor vragen kunt u terecht bij uw wijkagent of de gemeente. U hoeft zich vooraf niet aan te melden voor de voorlichtingsavond. Aanmelden voor Ogen en Oren kan op de avond zelf.