Vijf hennepknippers aangehouden

Breda – Na een tip heeft de politie gisteren in een woning aan de Roggeveenstraat vijf hennepknippers aangehouden. Een hennepkwekerij van 219 planten bleek zojuist geoogst en 21 kg aan henneptoppen zaten in zakken. Tevens werd er illegaal stroom afgetapt. Zaterdag 17mei rond 13:00 uur kreeg de politie een tip binnen over een hennepkwekerij in […]

Breda – Na een tip heeft de politie gisteren in een woning aan de Roggeveenstraat vijf hennepknippers aangehouden. Een hennepkwekerij van 219 planten bleek zojuist geoogst en 21 kg aan henneptoppen zaten in zakken. Tevens werd er illegaal stroom afgetapt.

Zaterdag 17mei rond 13:00 uur kreeg de politie een tip binnen over een hennepkwekerij in een woning aan de Roggeveenstraat. De politie ging polshoogte nemen en vond in het souterrain een hennepkwekerij met brandende lampen en 219 lege potten. Tevens zat er 21 kg aan henneptoppen in zakken. De stroom bleek illegaal afgetapt te zijn. Drie mannen (29, 34 en 52 jaar) en twee vrouwen (28 en 47 jaar), allen uit Breda, zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Meld hennepkwekerij

De politie en de gemeente geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.