Vier verdachten aangehouden voor vals geld

Waterland – Na een alerte melding van een inwoner uit Zaanstreek-Waterland, heeft de politie woensdagavond vier mannen kunnen aanhouden, op verdenking van het bezit van vals geld. Het viertal werd woensdagavond door de politie in een auto aan de kant gezet op de Gorslaan. Bij hen in de auto werd een bedrag aan vals geld […]

Waterland – Na een alerte melding van een inwoner uit Zaanstreek-Waterland, heeft de politie woensdagavond vier mannen kunnen aanhouden, op verdenking van het bezit van vals geld.

Het viertal werd woensdagavond door de politie in een auto aan de kant gezet op de Gorslaan. Bij hen in de auto werd een bedrag aan vals geld aangetroffen, dit is voor onderzoek in beslag genomen.

Alle vier mannen, in de leeftijd van 23 t/m 33 jaar en afkomstig uit de Zaanstreek en Den Haag, werden na de aanhouding overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Hoe herkent u vals geld?

Het valse geld is makkelijk te herkennen. Vaak zijn het kleurenkopieën van zeer slechte kwaliteit met opgeplakte aluminiumstrips. De politie vraagt middenstanders hierop alert te zijn.

Bankbiljetten bevatten kenmerken waaraan u kunt zien of het biljet echt of vals is. Sommige kenmerken kunt u controleren met de hand en het blote oog. Zo heeft een echt biljet voelbare inkt, een watermerk, bij kantelen van het biljet verandert de kleur van het cijfer dat linksonder staat en op ieder biljet staat een hologram.

Voor de andere kenmerken is een vergrootglas, uv-lamp of infraroodkijker nodig. Meer informatie over valse bankbiljetten, vindt u op het webiste van de Nederlandse Bank -> http://www.dnb.nl/echtofvals/nl/quick-check/europa/5/index.html

 

Wat kunt u doen?

Als u vermoedt dat u vals geld in handen heeft, geef het dan niet opnieuw uit en ga ermee naar de politie (0900 -8844). Hier zijn wat tips voor als u niet zeker weet of een biljet echt is of vals:

 

2014208191