Vier mannen aangehouden na diefstal brandstof

Zutphen – In de nacht van zondag op maandag 23 juni heeft de politie vier Roemenen aangehouden op verdenking van diefstal van brandstof. Ook lag er een gestolen iPhone in hun auto. Via een beveiligingscamera was rond 01.15 uur gezien dat op de Oostzeestraat in Zutphen twee personen op een bedrijfsterrein met zaklampen rondliepen, en […]

Zutphen – In de nacht van zondag op maandag 23 juni heeft de politie vier Roemenen aangehouden op verdenking van diefstal van brandstof. Ook lag er een gestolen iPhone in hun auto.

Via een beveiligingscamera was rond 01.15 uur gezien dat op de Oostzeestraat in Zutphen twee personen op een bedrijfsterrein met zaklampen rondliepen, en daarna in een auto stapten. Deze informatie en een omschrijving van de auto is doorgegeven aan de politie, die de auto op aanwijzing van het beveiligingsbedrijf staande kon houden in Dieren.

Jerrycans

In de auto zaten vier Roemeense mannen. In de laadruimte trof de politie enkele jerrycans met brandstof aan. In een tas werd ook een eerder deze maand in Roosendaal gestolen iPhone gevonden. Ondertussen onderzocht de politie aan de Oostzeestraat in Zutphen of daar een strafbaar feit gepleegd was. Er bleek inderdaad een bouwkeet opengebroken te zijn en van enkele kranen waren de doppen van de brandstoftanks afgedraaid. Hierop zijn de Roemenen aangehouden op verdenking van diefstal van brandstof en de iPhone.

De verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

2014084636