VIANEN – Politie zoekt getuigen na aantreffen handgranaat in Vianen

Op een parkeerplaats in Vianen is vrijdagmiddag 31 mei een handgranaat aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief meegenomen. Er vielen geen gewonden. De politie zoekt getuigen.

De handgranaat werd rond 15.15 uur aangetroffen op een parkeerplaats aan de Vijfheerenlanden in Vianen. Getuigen zagen dat hij door twee mannen in de richting van een auto gegooid werd. De EOD kwam ter plaatse en heeft het explosief meegenomen.

De twee mannen vluchtten op een donkerkleurige scooter via de De Lafayettestraat en de Brugstraat in de richting van de sluizen. De mannen waren donker gekleed. De bestuurder van de scooter droeg een capuchon over zijn hoofd en had blauwe plastic handschoenen aan. De bijrijder droeg een zwarte helm.

Uw tip!

De politie is op zoek naar getuigen. Wie heeft de twee mannen op een scooter zien rijden in de omgeving van de Vijfheerenlanden? Ook komt de politie graag met mensen in contact die mogelijk camerabeelden hebben van dit  incident of van de vluchtende mannen. Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Als u liever anoniem iets wilt melden, kan dat via 0800-7000.