Vianen – Gezocht – Doorrijden na aanrijding

In Vianen is een 16-jarig meisje van haar fiets gereden door een jongen op een scooter. Ze kwam hard ten val en moest naar het ziekenhuis. Die scooterrijder reed door, en dat is niet alleen uitermate kwalijk, het is ook een misdrijf.

Omschrijving

Bekijk het filmpje op ons YouTube-kanaal. het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 9 november 2016 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Het gebeurde dinsdagmorgen 20 september. Het meisje fietst over de Lekbrug bij Vianen. Het is dan 07.45 uur en het meisje is vanuit Nieuwegein onderweg naar school in Vianen. Als ze de brug verlaat, fietst ze richting de bushalte aan de kant van de Bentz-Berg. Ze ziet dat een jongen op een scooter haar tegemoet komt rijden. Wanneer ze elkaar passeren, raakt hij het voorwiel van het meisje. Ze valt hard. In plaats van te stoppen en het gewonde slachtoffer te helpen, gaat de jongen ervandoor in de richting van Nieuwegein. 

GEWOND 
Het meisje houdt er een gekneusde hand en been aan over. Een schouderspier is verrekt en haar arm is flink blauw en geschaafd. Door de harde klap is ook haar iPhone gesneuveld en haar fiets is flink beschadigd. 

GETUIGEN
De politie heeft de hulp van getuigen nodig. Het ongeval gebeurde op een druk tijdstip, dinsdagochtend 20 september rond 7.45 uur. Er reden veel auto's en fietsers en ook bij de bushalte waar het ongeluk plaatsvond, was het druk. Het kan dan ook niet anders dat meerdere mensen getuigen zijn geweest van dit ongeval. Die mensen wil de politie graag spreken. 

Het kan ook zijn dat de bestuurder van de scooter in een soort schrikreflex is doorgereden en dat hij daar nu spijt van heeft. De politie wil hem heel graag spreken.

Vragen

Ben jij die scooterrijder, doe dan het juiste en meld je. Weet u wie de bestuurder van de scooter is geweest of was u getuige? Pak dan nu de telefoon en bel de tiplijn: 0800 – 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Zaaknummer

2016324409

Datum delict

19th September, 2016

Plaats delict

Vianen

Signalement

Status

gezocht