Vianen – Duidelijke beelden pinner met gestolen pinpas in Opsporing Verzocht

Dinsdag 24 oktober laat Opsporing Verzocht hele duidelijke beelden zien van een man die pint met een gestolen pas. In april werd de pinpas gestolen van een bejaarde vrouw.

Die dinsdagmiddag 4 april had de vrouw boodschappen gedaan bij de supermarkt aan de Vijfheerenlanden. Toen zij daarna bij haar huis was, spraken twee onbekende mannen haar aan. Eén van de mannen leidde de aandacht van de vrouw af, de ander steelt haar bankpas. Als het slachtoffer er later achter kort dat haar pas weg is, blijkt er al voor 1200 euro gepind te zijn. Waarschijnlijk werd dit gedaan de man die de vrouw aansprak.

Opsporing Verzocht
Al eerder werden de beelden, waar de pinner heel duidelijk herkenbaar op te zien is, getoond in bureau Hengeveld op RTV Utrecht. Dit leidde niet tot het achterhalen van de identiteit van de man. Om die reden toont Opsporing Verzocht dinsdag 24 oktober de beelden aan een landelijk publiek.

Opsporing Verzocht is dinsdag 24 oktober te zien om 20.30 uur op NPO1. Informatie kan gemeld worden via de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Online melden kan via onderstaand tipformulier.