Vermoedelijke woninginbreker gebeten door politiehond

Soest – Op vrijdagavond werd er ingebroken in een woning. De vermoedelijke dader kon worden gepakt door een politiehond. In een woning werden ook gestolen goederen aangetroffen en hier werden vier mensen aangehouden. Omstreeks 18.00 uur kwam een bewonder van een woning aan de Irenelaan in Soest erachter dat er was ingebroken in zijn woning. […]

Soest – Op vrijdagavond werd er ingebroken in een woning. De vermoedelijke dader kon worden gepakt door een politiehond. In een woning werden ook gestolen goederen aangetroffen en hier werden vier mensen aangehouden.

Omstreeks 18.00 uur kwam een bewonder van een woning aan de Irenelaan in Soest erachter dat er was ingebroken in zijn woning. Er was onder andere een laptop gestolen. De computer kon door de eigenaar gelokaliseerd worden en de politie werd gewaarschuwd. Na enig zoekwerk werd op het Saernedamplantsoen een 29-jarige man uit Amersfoort aangetroffen. De man rende hard weg en verdween in de bosjes. Een politiehond werd ingezet en na enig politiehondenspeurwerk werd de man in de bosjes aangetroffen. Hij werd gebeten in zijn arm en moest voor behandeling naar het ziekenhuis en is daarna ingesloten in een politiecel.

Omdat de man in een woning aan de Saernedamplantsoen was geweest, werd hier huiszoeking gedaan. Verschillende goederen, vermoedelijk afkomstig van meerdere inbraken, werden hier aangetroffen. In de woning werden vier verdachten (geg.onb) aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.