Verkeerscontrole A50, 697 snelheidsovertreders

Veghel – In samenwerking met de Landelijke Eenheid, Team Verkeer en het Team Veghel vond donderdagavond tussen 19.00 – 24.00 uur een verkeerscontrole plaats op de A50 (beide richtingen). Bij de snelheidscontrole, waarbij gebruik werd gemaakt van radar om de snelheid te meten, werd ook een ANPR ingezet (automatic Number Plate Recognition). Van de 7080 […]

Veghel – In samenwerking met de Landelijke Eenheid, Team Verkeer en het Team Veghel vond donderdagavond tussen 19.00 – 24.00 uur een verkeerscontrole plaats op de A50 (beide richtingen). Bij de snelheidscontrole, waarbij gebruik werd gemaakt van radar om de snelheid te meten, werd ook een ANPR ingezet (automatic Number Plate Recognition). Van de 7080 voertuigen die gecontroleerd werden reden er 697 harder dan de maximumtoegestane snelheid van 120 km/u.

De hoogt gemeten snelheid betrof 172 km/u. Tevens werd een automobilist betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies een alcoholpromillage van 1,25. Zijn rijbewijs zal worden ingevorderd. De ANPR had diverse hits. Onder andere voor onverzekerd rijden (1x), rijden met een verlopen rijbewijs (1x) en rijden met een voertuig zonder APK (1x). Er werd tevens een auto in beslag genomen in verband met achterstallige betalingen aan de Belastingdienst.