Verdachten van poging inbraak aangehouden

Alphen aan den Rijn – De politie heeft zaterdag 20 juli omstreeks 02.45 uur twee Alphenaren van 26 jaar en een 23-jarige Alphense, bekenden van de politie, aangehouden op verdenking van poging inbraak. Een getuige had gezien dat de drie kwamen aangefietst en bij de flat aan de Stortemelk stopten. Twee van hen bleven daar […]

Alphen aan den Rijn – De politie heeft zaterdag 20 juli omstreeks 02.45 uur twee Alphenaren van 26 jaar en een 23-jarige Alphense, bekenden van de politie, aangehouden op verdenking van poging inbraak.

Een getuige had gezien dat de drie kwamen aangefietst en bij de flat aan de Stortemelk stopten. Twee van hen bleven daar staan en stonden vermoedelijk op de uitkijk, terwijl één van de mannen in een bouwsteiger klom die tegen de flat staat. De man was al ter hoogte van de derde etage toen hij weer naar beneden klom op het moment dat agenten ter plaatse waren. Bij het zien van de agenten rende de man weg, maar hij liep zich vast bij de hekken van de steiger waarna hij kon worden aangehouden. Ook de twee andere verdachten werden kort daarna aangehouden. De politie doet verder onderzoek.