Verdachte van Top60 lijst aangehouden wegens diefstal uit bus

Gouda – De politie heeft maandag 10 maart een 20-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van diefstal uit een bus op de Leeuwenburg. De verdachte blijkt voor te komen op de Goudse Top60 lijst. De politie kreeg vrijdag 7 maart, even na 17.30 uur, de melding van de diefstal. Op de Leeuwenburg bleek dat de bus […]

Gouda – De politie heeft maandag 10 maart een 20-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van diefstal uit een bus op de Leeuwenburg. De verdachte blijkt voor te komen op de Goudse Top60 lijst. De politie kreeg vrijdag 7 maart, even na 17.30 uur, de melding van de diefstal.

Op de Leeuwenburg bleek dat de bus van medewerkers van omroep Powned was en dat zij bezig waren met een item voor het programma PowLitie. De medewerkers deden aangifte van de diefstal en vertelden dat de laadklep open stond toen een jongen goederen uit de bus wilde halen. De medewerkers wisten de jongen aan te houden en belden de politie. Bij het overdragen aan de politie wist de jongen weg te rennen. De agenten herkenden hem echter en zijn daarna meerdere keren naar zijn woning gegaan om hem aan te houden. Ook hebben agenten tijdens surveillances naar hem uitgekeken. De jongen werd uiteindelijk maandag in zijn woning aangehouden.

Aanpak Top60

De Goudse Top60 aanpak richt zich op de vaak jonge criminelen, die verantwoordelijk zijn voor de meeste inbraken en andere High Impact Crimes. De Top60 aanpak beoogt om, in de meest hardnekkige dossiers van criminele personen in Gouda een doorbraak in het gedrag van de dader te bewerkstelligen. Dit gebeurt door middel van een combinatie van ‘lik-op-stuk’, toegesneden zorg en instroombeperking.