Verdachte van diefstal fiets en poging mishandeling aangehouden

Waddinxveen – De politie heeft maandag 22 september omstreeks 12.30 uur een 39-jarige Waddinxvener aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets en poging mishandeling. De politie kreeg om 12.00 uur de melding over de diefstal van de fiets op het Koningin Wilhelminaplein. De dader zou volgens de eigenaar van de fiets nog in de […]

Waddinxveen – De politie heeft maandag 22 september omstreeks 12.30 uur een 39-jarige Waddinxvener aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets en poging mishandeling.

De politie kreeg om 12.00 uur de melding over de diefstal van de fiets op het Koningin Wilhelminaplein. De dader zou volgens de eigenaar van de fiets nog in de buurt rondlopen. De afgesloten elektrische fiets was weggenomen, terwijl de eigenaar op een terras zat. Toen de eigenaar zag dat zijn fiets weg was is hij direct gaan zoeken. Een omstander wees hem op een man die met een fiets was weggelopen. De eigenaar zag inderdaad verderop een man met zijn fiets lopen en is hem achterna gegaan. Tussen de twee ontstond een handgemeen en de eigenaar pakte zijn fiets terug. De verdachte liep de bosjes in, pakte een stuk beton, bedreigde de eigenaar en gooide daadwerkelijk het brok beton naar de eigenaar. Deze raakte echter een wiel van de fiets. De verdachte liep weg, gevolgd door de eigenaar. De verdachte werd vastgepakt door de eigenaar en even later losgelaten toen omstanders aangaven de man te kennen. Hij bleek een bekende van de politie te zijn. Hij werd in de omgeving aangehouden door de politie.

De politie trof later in de kelderbox van de verdachte nog twee gestolen elektrische fietsen aan. De politie doet verder onderzoek.