Verdachte straatroof aangehouden

Amsterdam – Een 31-jarige man uit Amsterdam is donderdag 11 september 2014 omstreeks 03.15 uur als verdachte aangehouden nadat hij een straatroof had gepleegd op de Gillis van Ledenberchstaat. Een 22-jarige man raakte onder bedreiging van een schroevendraaier zijn Iphone kwijt. Mogelijk is de verdachte ook verantwoordelijk voor een straatroof kort voor middernacht in de […]

Amsterdam – Een 31-jarige man uit Amsterdam is donderdag 11 september 2014 omstreeks 03.15 uur als verdachte aangehouden nadat hij een straatroof had gepleegd op de Gillis van Ledenberchstaat. Een 22-jarige man raakte onder bedreiging van een schroevendraaier zijn Iphone kwijt. Mogelijk is de verdachte ook verantwoordelijk voor een straatroof kort voor middernacht in de Grote Bickersstraat, waarbij een tas met inhoud is geroofd. De man heeft een onrechtmatige verblijfstatus en is ingesloten.

De verdachte pakte het slachtoffer vast bij zijn jas, waarna een handgemeen ontstond. Het slachtoffer miste na het gevecht zijn Iphone en liep naar zijn belager om deze terug te halen. Op dat moment dreigde de aanvaller met een grote schroevendraaier en hield daarmee zijn slachtoffer op afstand. De verdachte stapte vervolgens op een fiets en reed snel weg. Een getuige op een snorfiets volgde de fietser en attendeerde de politie op de straatrover. Hij sprong van zijn fiets en vluchtte te voet verder richting het Erasmuspark. Hierop volgde de aanhouding waarbij de man zich hevig verzette.

Voorgeleid

In de Grote Bickersstraat vond op woensdag 10 september 2014 rond 23.50 uur eveneens een straatroof plaats. Een man met het zelfde signalement van de eerder genoemde verdachte beroofde een dame van haar tas en ging er eveneens vandoor op een fiets. De politie onderzoekt of de verdachte voor beide straatroven verantwoordelijk kan worden gesteld. De man is in verzekering gesteld en wordt vandaag voorgeleid aan de Rechter Commissaris.