Verdachte poging inbraak aangehouden na achtervolging

Barendrecht – Na een poging inbraak aan de Braamwede in Barendrecht begonnen agenten vrijdagavond de inventieve ‘jacht’ op de twee inbrekers. Eén verdachte werd daardoor al snel ingerekend. Agenten namen positie in op mogelijke vluchtroutes toen buurtbewoners rond 19:00 de politie belden omdat ze twee jongens van een dak van een woning aan de Braamwede […]

Barendrecht – Na een poging inbraak aan de Braamwede in Barendrecht begonnen agenten vrijdagavond de inventieve ‘jacht’ op de twee inbrekers. Eén verdachte werd daardoor al snel ingerekend.

Agenten namen positie in op mogelijke vluchtroutes toen buurtbewoners rond 19:00 de politie belden omdat ze twee jongens van een dak van een woning aan de Braamwede zagen komen. Twee agenten stonden op de Avenue Carnisse na en vroegen voorbijgangers wie ze zoal voorbij hadden zien komen. Er bleek al een paar minuten geen verkeer te zijn geweest.

Een gokje om de eerstvolgende auto’s te controleren betaalde zich direct uit. De bestuurder ging na het stopteken direct achteruit op de eenrichtingsweg en reed met hoge snelheid richting de Merwedesingel. In het voertuig zaten twee mannen die leken op het signalement dat bij de poging woninginbraak was opgegeven.

Een getuige vertelde vervolgens dat de auto via fietspaden richting het zwembad was gereden. Twee bikers van de politie zagenb vervolgens twee mannen op de Breslau nabij het tunneltje onder de A29. De mannen renden er direct vandoor toen de agenten hun kant opfietsten. Eéntje van de twee mannen werd na een korte achtervolging aangehouden.

De tweede rende de A29 over en wist te ontkomen. De gebruikte auto werd in de omgeving aangetroffen. Bij de woning aan de Braamwede bleek de poort verbroken. Via de uitbouw zijn twee ramen op de eerste verdieping te bereiken en ook daar werden braaksporen aangetroffen.

De aangehouden man is een 22-jarige Hagenaar. De identiteit van zijn kompaan wordt onderzocht.