Verdachte inbraak en diefstal auto aangehouden

Almelo – De politie heeft met behulp van dacty-sporen onderzoek de woninginbraak van 1 juni jl., zie onderstaand bericht, opgelost. Donderdag 14 augustus tegen middernacht werd een 23-jarige Almeloër op de Rietstraat aangehouden op verdenking van een inbraak in een woning aan de Oude Windslaan op 1 juni. In de daarbij onvreemde auto werden dacty-sporen […]

Almelo – De politie heeft met behulp van dacty-sporen onderzoek de woninginbraak van 1 juni jl., zie onderstaand bericht, opgelost.

Donderdag 14 augustus tegen middernacht werd een 23-jarige Almeloër op de Rietstraat aangehouden op verdenking van een inbraak in een woning aan de Oude Windslaan op 1 juni. In de daarbij onvreemde auto werden dacty-sporen aangetroffen. Nader onderzoek door het Woninginbrakenteam van politiedistrict Twente leidde naar de Almeloër. Het onderzoek loopt verder.

Persbericht 2 juni 2014
Auto gestolen
Almelo
Op zondag 1 juni ontdekten bewoners van een woning aan de Oude Windslaan, dat er was ingebroken.

Dit is waarschijnlijk gebeurd tussen 00:30 uur en 09:00 uur. Men is de woning binnengekomen door een uitzetraampje open te breken. De bewoner ontdekte dat onder andere zijn auto, een Volkswagen Sharan, gestolen was. Ook bleek zijn telefoon te zijn weggenomen. Middels de ‘find my Iphone’ app werd het signaal van de telefoon uitgepeild in Hengelo in de buurt van de Louis van Gasterenstraat. Agenten zijn in Hengelo gaan kijken en troffen daar zowel de auto als de telefoon aan. De telefoon en de auto zijn in beslaggenomen en zullen onderzocht worden door forensische rechercheurs op sporen. Eventuele getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem)

2014055850