Valse collectant aangehouden

Utrecht – Op dinsdag 13 januari werd een man aangehouden, omdat hij zich de voordeed als collectant voor een goed doel, maar het geld in eigen zak stak. De politie zoekt slachtoffers. Rond 17.30 uur kwam een melding van een man die op de Troelstralaan zogenaamd collecteerde voor een goed doel. De verdachte ging langs […]

Utrecht – Op dinsdag 13 januari werd een man aangehouden, omdat hij zich de voordeed als collectant voor een goed doel, maar het geld in eigen zak stak. De politie zoekt slachtoffers.

Rond 17.30 uur kwam een melding van een man die op de Troelstralaan zogenaamd collecteerde voor een goed doel. De verdachte ging langs de deuren met een collectebus en een begeleidende brief als legitimatie. Een alerte buurtbewoonster rook onraad, omdat zij wist dat rond deze tijd niet voor dat doel werd gecollecteerd. Zij belde direct de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen ging de verdachte er vandoor op een scootmobiel. Na een korte achtervolging konden de agenten de 38-jarige Utrechter aanhouden en meenemen naar het politiebureau, waar hij verhoord werd. Het geld uit de collectebus werd in beslag genomen en gestort op de rekening van het goede doel waarvoor de man zogenaamd collecteerde.

 

Oproep aan slachtoffers

Het blijkt dat de valse collectant meerdere huizen langs is geweest en geld heeft opgehaald in de omgeving van de wijk Utrecht Noordoost-Votulast. Bent u ook slachtoffer van deze oplichter en herkent u de collectebus op de afbeelding, neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of vul uw aangifte in op www.politie.nl.