Vakantie is toptijd voor inbrekers, neem maatregelen. Haal sleutel uit slot om ‘gaatjes boren’ te voorkomen!

Gooi en Vechtstreek – In de periode van 26 april tot 3 mei werd in totaal 33 keer ingebroken in het gebied Gooi en Vechtstreek. Acht keer bleken de bewoners op vakantie. Er werd 17 keer gepoogd in te breken. Vier woningen werden betreden door insluipers. Woninginbraken Gooi en Vechtstreek 26 april tot 3 mei […]

Gooi en Vechtstreek – In de periode van 26 april tot 3 mei werd in totaal 33 keer ingebroken in het gebied Gooi en Vechtstreek. Acht keer bleken de bewoners op vakantie. Er werd 17 keer gepoogd in te breken. Vier woningen werden betreden door insluipers.

Woninginbraken Gooi en Vechtstreek 26 april tot 3 mei 2013

Het wekelijks inbrakenoverzicht geeft de inwoners van de regio Gooi en Vechtstreek inzicht in woninginbraken in hun omgeving. Het overzicht geeft informatie over hoe vaak is ingebroken, waar is ingebroken en op welke wijze.

Overzicht en opvallendheden
In de periode van 26 april tot 3 mei werd in totaal 33 keer ingebroken in het gebied Gooi en Vechtstreek. Acht keer bleken de bewoners op vakantie. Er werd 17 keer gepoogd in te breken. Vier woningen werden betreden door insluipers. In Hilversum en Bussum is een stijging te zien in het aantal inbraken ten opzichte van de voorgaande week. Op de zaterdag werd het meest ingebroken in de regio.

Inbraken per gemeente
Blaricum: 3 inbraken, Oude Dorp
Bussum: 6 inbraken, 3 pogingen, 1 insluiping, verschillende wijken
Hilversum: 11 inbraken, 7 pogingen, 1 insluiping, verschillende wijken
Huizen: 4 inbraken, 5 pogingen, 2 insluipingen, wijk Westereng; verdachte aangehouden
Laren: 2 inbraken, 1 poging, verschillende wijken
Muiden: 2 inbraken
Naarden: 1 inbraak, 1 poging
Weesp: 1 inbraak
Wijdemeren: 3 inbraken, Kortenhoef

Gaatjes boren om binnen te komen
In de afgelopen week is geconstateerd dat een aantal keren de methode ‘gaatjes boren’ is gebruikt. Bij de gaatjesboormethode wordt onder het slot een gat geboord. Vervolgens wordt met behulp van een geprepareerd voorwerp de sleutel, die in het slot is achtergelaten, omgedraaid. Deze methode van inbreken is makkelijk te voorkomen door sleutels uit sloten te halen.

Aanhoudingen
In totaal werden vier verdachten van woninginbraken in Hilversum en Huizen aangehouden. Het woninginbrakenteam doet nader onderzoek.

Inbreker aangehouden op oprit
Net na middernacht hoorde een bewoner van de Hooghuizenweg in Huizen donderdag 2 mei inbraakgeluiden bij zijn buren en waarschuwde de politie. Agenten waren snel ter plaatse en konden op de oprit van de woning een 18-jarige Huizer aanhouden. De Huizer was in het bezit van inbraakgereedschap. Aan de zijkant van de woning was geprobeerd binnen te komen. Vermoedelijk was de Huizer met meerdere personen. In de omgeving van de Hooghuizenweg werd in de dagen voorafgaand nog een paar keer ingebroken. Onderzocht wordt of de aangehouden verdachte hiermee te maken heeft. Getuigen of mensen die meer informatie hebben die belangrijk kan zijn, worden verzocht dit te melden bij het woninginbrakenteam.

Aanhouding middels track&trace
In de nacht van 30 april op 1 mei werd een woning aan de Helmerslaan in Hilversum betreden middels hengelen van de voordeur. Bij de inbraak werd onder andere een iPhone gestolen. Op deze telefoon was een track&trace systeem geactiveerd. De telefoon bleek in een woning aan de Neuweg te zijn. Na kort en snel onderzoek kon een 47-jarige Hilversummer als verdachte van de inbraak worden aangehouden. Hij droeg ook een sieraad bij zich dat uit de woning was gestolen. De Hilversummer is een bekende van de politie. Hij staat bekend als veelpleger van inbraken.

Bewoonster betrapt inbrekers
Een bewoonster van de Lorentzweg in Hilversum hoorde vrijdagmiddag 26 april vreemde geluiden bij haar woning en vermoedde dat er werd ingebroken. De vrouw ging kijken en zag twee jongens wegrennen. Ze achtervolgde de jongens eerst te voet en daarna op de fiets, maar raakte ze kwijt. Gewaarschuwde agenten zagen op de Minckelersstraat twee jongens die voldeden aan de doorgegeven signalementen en wisten ze aan te houden. Het gaat om twee Hilversummers van 20 en 21 jaar oud. De bewoonster ontdekte dat ze wilden inbreken via een raam aan de zijkant van de woning.

Veilig op vakantie!
Bij acht woninginbraken afgelopen week bleken de bewoners op vakantie. De vakantietijd is een toptijd voor inbrekers. Het is vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan bewoners voor langere tijd weg zijn; uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn en nooit een lampje aan. Geef het huis een bewoonde indruk. Lees hier hoe!

Buit
Mobiele telefoons en laptops vormden deze week met name de buit. Vaak worden gestolen spullen snel doorverkocht. Toch treft de politie soms nog buit aan in de auto of woning van een verdachte. Deze spullen kunnen bekeken worden Op de gestolen-gevonden website van politie Nederland.