UTRECHT – Verdachte gewelddadige beroving aangehouden na tonen beelden

De politie weet wie de man is die verdacht wordt van de gewelddadige beroving van een 26-jarige man uit Nieuwegein. Beelden van deze verdachte werd op 13 februari getoond in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld.

Een 26-jarige man ontmoet op zaterdagmiddag 6 oktober een vage bekende in Nieuwegein. Deze bekende biedt hem een lift aan omdat hij staat te wachten op de bus naar Zeist. De man stapt in en ze rijden dan naar Zeist

Op een goed moment tijdens de autorit slaat de sfeer om. De verdachte stopt de auto en vergrendelt alle deuren. Hij geeft het slachtoffer een aantal klappen, haalt een stroomstootwapen tevoorschijn en bedreigt het slachtoffer daarmee. Hij moet zijn geld en bankpasje afgeven en dwingt hem ook om zijn pincode te noemen.

Pinnen

Het slachtoffer wordt in de auto opgesloten. De verdachte gaat pinnen met de gestolen pas. Bij het pinautomaat wordt hij door de bewakingscamera vastgelegd. Deze beelden toonden we in de uitzending van Bureau Hengeveld.

Aangehouden

Die uitzending heeft twee zeer waardevolle tips opgeleverd, waardoor de verdachte in Nieuwegein kon worden aangehouden. Het betreft een 29-jarige man uit Rotterdam. Hij zit momenteel nog steeds vast.