Utrecht – Twee gewonden na steekincident. Update: Twee verdachten aangehouden

Donderdagmiddag 1 maart vond er in park Oog in Al een steekincident plaats. Twee jongens raakten gewond. De recherche doet onderzoek.

Rond 14.15 uur kwam de melding van een vechtpartij. Agenten gingen naar het park en troffen daar twee gewonde jongens aan. Het bleek dat de twee 15-jarige jongens uit Wijk bij Duurstede en Kamerik, steek- en snijwonden hadden. Ze waren wel aanspreekbaar. Beiden werden naar een ziekenhuis gebracht waar ze behandeld werden aan hun verwondingen. Eén van hen heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten.

Uit onderzoek bleek dat er aan het steekincident een conflict vooraf was gegaan met twee andere jongens. Hierbij werden de twee 15-jarigen gestoken. Ze wisten zich af te weren waarna de twee verdachten wegrenden.

Tips!
De recherche is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. Heeft u iets gezien van het steekincident? Weet u waar de verdachten heen gevlucht zijn? Heeft u andere informatie die het onderzoek kan helpen? Neem dan contact op met de recherche van het district Utrecht Stad via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Melden kan ook online via onderstaand tipformulier of via M-online.

 

Update donderdag 6 maart

Na onderzoek kon de recherche twee verdachten aanhouden. Vrijdag 2 maart werd een 17-jarige jongen uit Zeist aangehouden, maandag 5 maart een 17-jarige jongen uit Utrecht. De Zeister is  maandag 5 maart voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die besloot hem 14 dagen in bewaring te stellen. De Utrechter zit ook vast. Later deze week wordt besloten of hij wordt voorgeleid. De slachtoffers liggen beiden niet meer in het ziekenhuis.