Utrecht – Gezocht – Wie is die knippende knakker?

Een kennelijk eigenzinnige man heeft in de binnenstad van Utrecht ongevraagd vrouwen en / of meisjes plukjes haar afgeknipt. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en vraagt om tips.

Omschrijving

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 30 november 2016.

Het gebeurt dinsdagavond 16 augustus 2016. Rond 18.45 uur staat een 28-jarige vrouw in het warenhuis tussen de Oudracht en de Steenweg bij de sieraden te kijken als ze ineens iets vreemds voelt. Er komt een man heel dicht bij haar staan. De Utrechtse hoort dan een knipgeluid. De onbekende man heeft zojuist een stukje van haar haren afgeknipt. Als de vrouw zich omdraait, ziet ze vlakbij haar een man met een schaar in zijn hand. In een reflex pakt ze de man beet en vraagt wat hij doet. De man ontkent meteen zijn daad op een verbaal agressieve manier. Hij gaat er snel vandoor en verlaat de winkel aan de kant van de Steenweg. De vrouw is ontzettend geschrokken en doet aangifte.

Meer slachtoffers

Op diezelfde dag rond dezelfde tijd is een echtpaar uit Someren met hun twee kinderen in hetzelfde warenhuis. De vader merkt dat een man zich vreemd gedraagt en hij houdt hem in de gaten. Hij ziet dat de man met een schaar in zijn handen steeds rondjes loopt. Hij ziet ook meerdere plukjes haar in de winkel liggen. Zijn dochter van 13 jaar komt dan naar hem toe en zegt dat er aan haar haren is getrokken en toen ze omkeek, zag ze de vreemde man staan die snel wegliep. De vader van het meisje ziet dan dat er een stukje van het haar is afgeknipt en los in haar haren hangt. Het meisje is ontzettend geschrokken en ze gaan naar het politiebureau om aangifte te doen van eenvoudige mishandeling.

Naast de twee vrouwen die aangifte hebben gedaan, heeft de man meer slachtoffers gemaakt. In totaal zijn er zeker 6 plukken haar gevonden. De politie vraagt vrouwen, die dit ook hebben meegemaakt, aangifte te doen. 

Signalement van de verdachte

  • man
  • getinte huidskleur
  • leeftijd 40 tot 45 jaar
  • had twee papieren tasjes van de Bijenkorf bij zich waarmee hij de schaar verborgen hield.

Vragen

Weet u misschien wie de man is die zomaar in de haren van vrouwen knipte? Of was u zelf slachtoffer en heeft u zich nog niet gemeld bij de politie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Zaaknummer

2016260701

Datum delict

15th August, 2016

Plaats delict

Utrecht

Signalement

Status

gezocht