Utrecht – Gezocht – Update: getuigen dodelijk steekincident gezocht

In de Utrechtse wijk Hoograven is op 3 mei 2017 aan de Wijnesteinlaan de 18-jarige Luel Ymesgen Lebasi neergestoken. Zijn verwondingen waren zo ernstig dat hij later in het ziekenhuis overleed. De politie heeft de verdachte gearresteerd, maar het onderzoek is nog in volle gang.

Omschrijving

Bekijk het filmpje van het YouTube-kanaal van AVRO's Opsporing Verzocht. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van dat programma van 5 september 2017. Ook het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht besteedde aandacht aan de zaak. Dat was in de uitzending van 6 september 2017. Beide programma's besteedden ook al eerder aandacht aan de zaak.

Het incident vond plaats op de stoep voor Villa Vrede, een opvanghuis voor mensen zonder verblijfsvergunning. Het 18-jarige slachtoffer uit Eritrea kwam daar geregeld. De verdachte was er ook een vaste bezoeker. Hij is van Marokkaanse afkomst, 34 jaar oud en is bekend onder de naam Si Mohamed el H.

Vragen

  • Heeft u iets gezien van het steekincident en er nog niet met de politie over gesproken?
  • Heeft u informatie over deze zaak die u nog niet met de politie heeft gedeeld?

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem. Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Update

De verdachte is op maandag 04 september 2017 rond 15.00 uur uur gearresteerd bij een politiecontrole in Spanje. De politie vermoedt dat er nog getuigen zijn die meer weten of hebben gezien of gehoord van het neersteken van Luel of de mogelijke rol van El H. Die mensen wil de politie alsnog graag spreken. 

Zaaknummer

2017131349

Datum delict

3rd May, 2017

Plaats delict

Utrecht

Signalement

Status

gezocht