Utrecht – Gezocht – Stelen ván en pinnen mét bankpas

Laatste update: 10-10-2014 | 09:57 Zaaknummer: 2014163626 Datum delict: 19-06-2014 Plaats delict: Utrecht Een inwoonster van Utrecht is op donderdagavond 19 juli 2014 slachtoffer geworden van een babbeltruc. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het […]

Laatste update: 10-10-2014 | 09:57
Zaaknummer: 2014163626
Datum delict: 19-06-2014
Plaats delict: Utrecht

Een inwoonster van Utrecht is op donderdagavond 19 juli 2014 slachtoffer geworden van een babbeltruc. De politie zoekt de nog onbekende verdachte.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier Opname van de verdachte

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment uit de aflevering van 8 oktober 2014 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

’s Avonds gaat de deurbel bij de bewoonster van een appartement aan het Vechtplantsoen in Utrecht. Voor de deur staat een vrouw die in gebrekkig Nederlands uitlegt een buurvrouw te zijn. Met een truc wordt de bewoonster daarna bestolen van haar pinpas en geld. De oplichtster vertelt dat ze iets lekkers heeft gemaakt en een bord nodig heeft om het op te leggen. Het slachtoffer loopt naar de keuken en de zogenaamde buurvrouw volgt haar en laat de buitendeur openstaan. Terwijl de twee in de keuken zijn is er waarschijnlijk een handlanger het huis binnengekomen en die heeft geld en een pinpas gestolen uit de portemonnee die op tafel lag in de woonkamer. Na enige tijd vertrekt de vrouw en een uur later wordt de nietsvermoedende oude vrouw gebeld door een man die zegt dat hij van de Rabobank is. Met een trucje krijgt hij de vrouw zo ver dat ze haar pincode vertelt. Pas als ze die avond iets uit haar portemonnee wil pakken ontdekt ze dat haar geld en pinpas weg is.

Zodra ze de politie belt blijkt er al zeker voor 1200 euro met haar pas te zijn opgenomen. De verdachte is tijdens het pinnen vastgelegd op bewakingsbeelden. Zij pinde het geld met de gestolen pas bij winkelcentrum Rokade aan de Zwanenvechtlaan in Utrecht.

Signalement

De vrouw die met een smoes het huis van de bewoonster in kwam, heeft een lichtgetinte huidskleur en is ongeveer 20/25 jaar oud. Ze had die dag zwart haar in een staart, een zwarte jas aan en een beige pet met opdruk op.

Vragen

Herkent u deze vrouw of weet u misschien wie ze is? Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of bel gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt uw tip ook met het formulier op deze pagina bij de politie melden.

Voor het bekijken van YouTube video's moet u cookies accepteren. Of bekijk de video op YouTube

Afbeeldingen