Utrecht – Gezocht – Plofkraak

De geldautomaat van de bank aan de Jan van Scorelstraat in Utrecht is opgeblazen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip! Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Daar is de politie voor. Altijd!

Omschrijving

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 24 april 2019 van het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

Inbrekers

In de vroege ochtend van dinsdag 23 april 2019 klinkt bij een bank in de Jan van Scorelstraat een enorme knal als iets na vieren inbrekers de geldautomaat laten ontploffen. Snel daarna gaan twee personen er op een scooter vandoor om vervolgens spoorloos te verdwijnen. Agenten die op de melding over de plofkraak afkomen, zien rook uit de automaat komen en de schade is groot. Om veiligheidsredenen laat de politie eerst enkele omwonenden tijdelijk hun huis verlaten.

Onderzoek

Inmiddels is de recherche een onderzoek gestart naar de plofkraak. De politie komt daarom graag in contact met meer mensen die iets hebben gezien van of iets weten over de plofkraak en / of de verdachten.

Vragen

  • Weet u wie er achter deze plofkraak zitten?
  • Heeft u voor of na deze plofkraak iets gezien of gehoord dat de recherche misschien kan helpen deze zaak op te lossen?

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Datum delict

22nd April, 2019

Plaats delict

Utrecht

Signalement

Status

gezocht