Utrecht – Gezocht – Oudere automobilisten opgelicht

Een bende oplichters richt zich op oudere automobilisten. Slachtoffers worden aan de kant gezet, omdat ze zogenaamd schade hebben veroorzaakt. Vervolgens zetten de oplichters ze onder druk om contant te betalen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten.1 min


Omschrijving

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 11 januari 2017 van het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

Vrijdagmiddag 16 december 2016 rijdt een man van 83 jaar uit Zeewolde over de Cartesiusweg in Utrecht. Als hij voor een rood verkeerslicht staat, hoort hij een knal. Vervolgens doet een vreemde man het rechter voorportier open en gaat naast hem zitten. Deze man zegt dat hij is aangereden en schade heeft en stelt voor om door te rijden naar een parkeerplaats.

Oplichters

In werkelijkheid is de knal veroorzaakt door een steen die de oplichters tegen de auto van het slachtoffer hebben gegooid. Maar dat weet het slachtoffer dan nog niet. Op een parkeerplaats op het Thomas à Kempisplantsoen stelt het slachtoffer voor een schadeformulier in te vullen. Maar dat willen de mannen niet. Zij stellen voor dat hij 600 euro betaalt, de helft van het zogenaamde schadebedrag. De man rijdt naar een geldautomaat, pint het geld en geeft dat aan de mannen. Het slachtoffer blijft achter met een vreemd gevoel.

Aangiften

De teller staat inmiddels op 27 aangiften. Al eerder kwamen er aangiften uit de regio Rotterdam. Maar de oplichters hebben hun werkgebied verplaatst naar de regio Utrecht. De slachtoffers kunnen niet veel zeggen over de daders. Sommigen spreken over Marokkaanse mannen, anderen over Roemenen en Zuid-Europeanen. Ook kan er geen exact merk of type auto van de oplichters genoemd worden.

Vragen

Weet u misschien wie de verdachten zijn? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Zaaknummer

2016393365

Datum delict

15th December, 2016

Plaats delict

Utrecht

Signalement

Status

gezocht


Delen