Tweetal aangehouden voor fietsendiefstal

Den Haag – Agenten in Den Haag hebben op dinsdag 3 september op de Spoorlaan twee fietsendieven van 16 jaar aangehouden. Twee getuigen hadden gezien dat een jongen en een meisje aan een fiets stonden te rommelen op de Laan van Leidschenveen. Vervolgens zijn de twee er met de fiets vandoor gegaan. De getuigen gaven een […]

Den Haag – Agenten in Den Haag hebben op dinsdag 3 september op de Spoorlaan twee fietsendieven van 16 jaar aangehouden.

Twee getuigen hadden gezien dat een jongen en een meisje aan een fiets stonden te rommelen op de Laan van Leidschenveen. Vervolgens zijn de twee er met de fiets vandoor gegaan. De getuigen gaven een signalement door aan de politie, die snel op zoek ging naar het tweetal. Agenten troffen op de Spoorlaan de gestolen fiets aan. Even verderop zagen zij een jongen en een meisje lopen die aan het signalement voldeden. Zij zijn op heterdaad aangehouden voor fietsendiefstal.

Nationale preventieweek fietsendiefstal

Politie en gemeenten richten zich het hele jaar gezamenlijk op de aanpak van veiligheidsproblemen. Waar mogelijk worden daar andere partijen bij betrokken. Diefstal van fietsen blijft daarbij een aandachtspunt.

In nogal wat gemeenten neemt het aantal aangiften toe. Vanaf het voorjaar tot in het najaar worden er relatief veel fietsen gestolen. Daarom besteden politie en gemeenten samen met andere partners in de week van maandag 2 tot en met vrijdag 6 september extra aandacht aan het voorkomen van fietsdiefstal. Zo letten politieagenten in deze week tijdens de surveillance en bij controles extra op fietsen waaraan te zien is dat ze mogelijk gestolen zijn. Een fiets zonder vast slot geeft aanleiding om deze te controleren. Onder andere politiebikers sporen gestolen fietsen op.

Een promotieteam van het Centrum voor Fietsdiefstal geeft preventietips op plekken waar veel fietsen gestolen worden en in de buurt van fietsenstallingen. Ook worden registratiekaarten uitgedeeld. Klik hier om deze te downloaden.