Twee ongevallen op A1

Hengelo – Dinsdagavond 14 mei vonden kort na elkaar twee ongevallen plaats op de A1 bij Hengelo / Deurningen. Om 18.30 uur kwam door onbekende oorzaak een 35-jarige automobilist uit Groningen met zijn wielen in de linkerberm terecht. Door een stuurcorrectie schoot de auto vervolgens naar rechts en kwam de auto op de kop in […]

Hengelo – Dinsdagavond 14 mei vonden kort na elkaar twee ongevallen plaats op de A1 bij Hengelo / Deurningen.

Om 18.30 uur kwam door onbekende oorzaak een 35-jarige automobilist uit Groningen met zijn wielen in de linkerberm terecht. Door een stuurcorrectie schoot de auto vervolgens naar rechts en kwam de auto op de kop in de rechterberm terecht. De 35-jarige bestuurder werd door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. Hij is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Door de filevorming als gevolg van het ongeval bij Hengelo, ontstond een tweede aanrijding. Een 26-jarige automobiliste uit Almelo reed op de A1 vanuit Hengelo, richting Oldenzaal. Vermoedelijk zag zij te laat dat het verkeer voor haar snelheid minderde. Zij botste op de auto voor haar. Haar auto is vervolgens via de linkerrijbaan om zijn as gedraaid en bij de middenvangrail tot stilstand gekomen. De auto is vervolgens in brand gevlogen, maar de vrouw wist tijdig uit haar auto te komen. De vrouw is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De bestuurder van de auto waarmee de 26-jarige Almelose in aanrijding kwam, een 31-jarige man uit Rossum, raakte bij de aanrijding ook gewond. Ook hij is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.