Twee hennepkwekerijen ontmanteld

Gouda – Het hennepteam van de politie Alphen – Gouda heeft maandag 2 februari twee hennepkwekerijen ontmanteld. In een woning aan de Nieuwe Markt stonden 249 hennepplanten. Een 70-jarige bewoner werd hiervoor aangehouden. De politie had een tip gekregen over een henneplucht die bij de woning geroken werd. Maandag werd vervolgens in de woning gekeken […]

Gouda – Het hennepteam van de politie Alphen – Gouda heeft maandag 2 februari twee hennepkwekerijen ontmanteld. In een woning aan de Nieuwe Markt stonden 249 hennepplanten. Een 70-jarige bewoner werd hiervoor aangehouden.

De politie had een tip gekregen over een henneplucht die bij de woning geroken werd. Maandag werd vervolgens in de woning gekeken of daar daadwerkelijk een kwekerij zat. De planten en apparatuur werden in beslag genomen. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgenomen. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

In een bedrijfspand aan de Ambachtsstraat werden ook hennepplanten aangetroffen. Het ging hier om 108 planten, 164 stekjes en ruim 9 kilo geoogste hennep in drie zakken. Een 39-jarige man werd aangehouden. Over deze kwekerij had de politie een anonieme tip ontvangen.

Sinds de start van het hennepteam in september 2014 zijn er al 10.000 hennepplanten en bijna 10.000 stekjes in beslag genomen en vernietigd.

Hennepteam: “meld hennepkwekerijen”

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.